Wyprawa w kosmos

Co to jest kosmos?

Wyrzutnia rakiet z butelek

Robiliście kiedyś wyrzutnie rakiet z butelek? Jeśli macie w domu zużyte plastikowe butelki 🧴 , to możecie wykorzystać je do stworzenia prostej wyrzutni rakiet. Tym razem potrzebować będziecie: 🔸 Butelkę 🔸 Taśmę klejącą 🔸 Rurkę (np. od odkurzacza) 🔸 Trochę papieru Tym razem Wojtka z Wytwórni zastąpi Marta. Zobaczcie sami, jak w prosty sposób możecie wykonać taką wyrzutnię!

Robot w kosmosie- kolorowanka

Lekcja tańca –Latający dywan

Rakieta kosmiczna – praca plastyczna

Obejrzyj start promu kosmicznego.

Z wizytą w Międzynarodowej Stacji Kosmicznej.

Opowieść ruchowa- Wprawa w kosmos.

Start rakiety- puzzle online.

Rakieta z papieru origami.

Gdzie kończy się kosmos?

Zatańcz z kosmitą

Ufoludki  na urlopie

Zapraszamy na spacer  po Księżycu

Sam stwórz kosmos

Kosmos – praca plastyczna do wykonania z dzieckiem przy użyciu różnych technik plastycznych. Wykorzystujemy w niej powszechnie używane materiały plastyczne i kulki styropianowe. Dzięki użyciu farby fluorescencyjnej uzyskujemy wspaniały efekt podświetlenia galaktyki, gdy gaśnie światło. Rozwija wyobraźnię i zdolności manualne, ale przede wszystkim gwarantuje dobrą zabawę. Szablon do pracy dostępny na www.coloresca.pl

Gdzie kończy się kosmos?

Mapa naszej Ziemi została ostatecznie ukończona w latach 20. XIX w., wraz z odkryciem Antarktydy. Dlaczego jednak mielibyśmy zatrzymywać się na krańcach Ziemi? Czy na Księżycu? Jaki jest najdalszy punkt, do którego możemy dotrzeć? Odpowiedzi na te pytania może znajdziecie oglądając film, zapraszamy.

Zatańcz z kosmitą.

Ufoludki na urlopie

Stwórz samodzielnie kosmos.

Kolorowe inspiracje- kosmos