Stowarzysznie Dar Serca na szlaku wakacyjnych przygód!

W poniedziałek odwiedziliśmy mini ogród doświadczeń w Parku Hallera oraz spotkaliśmy się z Panem psychologiem. We wtorek odwiedziliśmy ogród sensoryczny oraz mini arboretum, gdzie uczestniczyliśmy w zajęciach ekologicznych prowadzonych przez Panią Ewę Gayczak ze Stowarzyszenia Ziemia i My.

Natomiast środa przywitała nas piękną pogodą, więc w doskonałych humorach wyruszyliśmy pieszo do Kina Kadr. Idąc przez Park Hallera wyszukiwaliśmy elementów ekspozycji wystawy pt „Pisarze w koronach”, przygotowanej przez Miejską Bibliotekę Publiczną w Dąbrowie Górniczej. W PKZ jak zwykle przyjęto nas bardzo miło. Tam obejrzeliśmy film pt. „Solan i Ludwik- Misja Księżyc”. Historia opowiada o tym, że trwa wielki wyścig na Księżyc. Drużyny z całego świata pragną jako pierwsze umieścić swoje flagi na jego powierzchni. Czy Solan i Ludwik zrealizują swoje marzenie i staną się słynnymi astronautami? Czy jako pierwsi postawią na Księżycu swoje łapy, a potem wrócą cali i zdrowi? My już wiemy, że ich podróż była pełna niespodzianek! Po seansie zwiedziliśmy jeszcze ciekawe miejsce- pobliską Fabrykę Pełną Życia, posililiśmy się w Well Done i pełni nowych sił wróciliśmy do świetlicy.

Jutro czeka nas kolejna przygoda. Jedziemy na wycieczkę 🚌😎🚌🛴🏖