Ferie z Darem Serca

Stowarzyszenie Dar Serca  w 2016 r., podobnie jak w latach poprzednich, prowadzi zajęcia dla dzieci i młodzieży zajęcia w świetlicy środowiskowej Kraina Przyjaźni, która mieści się  w Szkole Podstawowej nr 20 przy ul. Adamieckiego 12.
Na co dzień Stowarzyszenie Dar Serca w świetlicy oferuje:
  • pomoc w odrabianiu prac domowych – bezpłatne korepetycje z poszczególnych przedmiotów dla chętnych dzieci;
  • rozwijanie indywidualnych zainteresowań dzieci –warsztaty plastyczne, teatralno -literackie, kulinarne, rozwijające twórcze myślenie, promujące zdrowe żywienie   i inne wg potrzeb dzieci.
Wychowankowie  uczestniczą w interaktywnych audycjach muzycznych, warsztatach tworzenia biżuterii, w wycieczkach  edukacyjnych.  Otrzymują bezpłatny posiłek.
Podopieczni Stowarzyszenia ,,Dar Serca” również  podczas ferii  zimowych nie będą się nudzić,  ale w sposób atrakcyjny spędzą czas wolny. Stowarzyszenie  zaprasza do udziału już w V edycji projektu  ZIMOWA AKADEMIA ROZMAITOŚCI. Organizatorzy  zaproponują uczestnikom różne formy aktywności zarówno ruchowej  jak  i artystycznej. Dzieci będą uczestniczyć w zajęciach ruchowych w Parku Wodnym NEMO, w zajęciach zręcznościowych  w kręgielni oraz na świeżym powietrzu, promując zdrowy styl życia.
Wezmą udział w wycieczkach edukacyjnych do: Kopalni Srebra i Sztolni Czarnego Pstrąga   w Tarnowskich Górach,   Szkoły Policji w Katowicach oraz do Palmiarni Miejskiej    w Gliwicach.
Podsumowaniem projektu będzie sportowa impreza integracyjna MAM TALENT.
Uczestnicy wezmą udział  w konkursie  „ Radosna twórczość” – zabawy  ruchowe
 z wykorzystaniem  przyborów nietypowych. Na zakończenie dzieci otrzymają nagrody.
Wszystkie zaplanowane formy aktywności będą promować zdrowy styl życia, rozbudzać ciekawość świata, ukazywać uczestnikom możliwości  atrakcyjnego spędzania wolnego czasu.
Stowarzyszenie DAR SERCA zaprasza dzieci  do udziału w zajęciach  w godz. 14.00-18.00
Natomiast w czasie ferii zajęcia zaplanowano codziennie  w godzinach od  9.00  – 13.00 w świetlicy środowiskowej  KRAINA PRZYJAŹNI – ul. Adamieckiego 12  (Szkoła Podstawowa nr 20).

KONTAKT –tel. 505272808.
PLAN FERIE 2016

Projekt finansowany przy udziale środków Urzędu Miejskiego w Dąbrowie Górniczej oraz środków Stowarzyszenia otrzymanych w ramach 1%.